Voorjaarscompetitie 2024 Jeugd

Voor informatie over de KNLTB Voorjaarscompetitie kijk je op toernooi.nl.


Regels
De bedoeling is dat je alle zondagen beschikbaar bent om te spelen maar als dat eens niet uitkomt dan is dat geen probleem. Verhinderingen wel graag even doorgeven! Je ouders rijden minimaal 2 keer voor een uitwedstrijd en helpen bij de thuiswedstrijd. Zo ligt de belasting en verantwoordelijkheid niet bij 1 ouder.

De teamindeling wordt gemaakt door de Jeugd Commissie in samenspraak met de trainer. Dit omdat we te maken hebben met verschillende leeftijden en verschillende sterkten.  

TPV Bokt zou het waarderen als alle kinderen in het TPV Bokt tenue spelen: een zwart broekje/rokje en een rood TPV Bokt shirt. Het shirt is te koop bij AKWI Sport. Neem bij interesse eerst even contact op met de Jeugd Commissie.  

De leeftijden hebben een overlap in kleur. Voor een kind van 9 jaar kan bijvoorbeeld worden gekozen uit Rood, Oranje of Groen! De KNLTB benadrukt het belang om de leeftijdsgrenzen aan te houden. In uitzonderlijke gevallen kan een tennisleraar ervoor kiezen om van de marge van 2 jaar gebruik te maken. Kinderen hebben hiermee de mogelijkheid om langer in een bepaalde kleur te spelen of juist uit te komen in een hogere categorie als dit beter bij hen past. Hierdoor worden de niveauverschillen binnen een kleur kleiner.   De kosten verschillen per categorie en worden bekend gemaakt bij de inschrijving.  

Start speeldag voor Rood, Oranje en Groen is 9.00 uur. Speelduur voor rood +/-1 uur, voor oranje 2 tot 2.5 uur, voor Groen en Geel 3 uur. LET OP: Iedere vereniging bepaalt zijn eigen starttijd, dus controleer tijdig waar en hoe laat de kinderen bij de ontvangende vereniging worden verwacht. De kinderen worden een kwartier voor aanvang van de wedstrijden geacht aanwezig te zijn.

 

Rood
 • Bij Rood speel je een wedstrijd tot de 7 punten. Er is een normale telling (1, 2, 3). De speler die het eerst 7 punten haalt wint de wedstrijd (7-6 is einde partij).
 • Je serveert om de beurt, dit mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit). Als de eerste poging fout gaat, mag er nog een keer geserveerd worden.
Oranje
 • Een wedstrijd in Oranje bestaat uit 4 gewonnen games. Een game win je door 4 punten te winnen. De telling gaat als volgt: 15 - 30 - 40 - game. Bij de stand 40 - 40 geldt het Beslissend Punt Systeem: het winnende punt levert de game op. De ontvanger bepaalt vanaf welke kant de serveerder het punt moet spelen.
 • Bij een 3 - 3 stand in games wordt een beslissende game gespeeld.
 • Bij een oneven gamestand wissel je van speelhelft.
 • Je serveert om de beurt, mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit). Als de eerste poging fout gaat, mag er nog een keer geserveerd worden.
Groen
 • Er worden 4 enkels en 2 dubbels gespeeld.
 • Er worden 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games (start op 0-0) met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3). Bij een gelijke stand van 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Als een beslissende 3e set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten).
 • Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast. De ontvanger bepaalt vanaf welke kant (rechts of links) de serveerder de bal in het spel moet brengen.
Geel 11 t/m 14 jaar
 • Jongens en meiden spelen door elkaar, met elkaar en tegen elkaar (4 enkels, 2 dubbels).
 • Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets tot 4 games (bijvoorbeeld 4-2 of 5-3) met beslissend punt bij zowel enkel als dubbel. Als de stand 4-4 is, wordt er een tiebreak gespeeld tot 7 punten. Een eventuele 3e set is een tiebreak tot 7 punten, met 2 punten verschil
Geel 13 t/m 17 jaar
 • Er worden 4 enkels en 2 dubbels gespeeld.
 • Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets tot 6 games, met een verschil van 2 games. Bij 6-6 wordt een tiebreak tot 7 punten gespeeld met een verschil van 2 punten.
 • Een eventuele derde set is een wedstrijd tiebreak (tot 10 punten met 2 punten verschil) in het enkel en dubbel spel.
 • Er wordt geen Beslissend Punt toegepast.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 248 0882

Tennis en Padel TPV Bokt

Anconalaan 1
5633 BJ Eindhoven

KVK-nummer

40238371