Tenniskids

 

Tenniskids bij TPV Bokt

BLAUW voor kinderen van 4 t/m 6 jaar! 


Slechts een klein percentage van het aantal kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar speelt tennis. En dat terwijl de tennissport zo veel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings)leven.
De KNLTB ging daarom op zoek naar een geschikt jeugdconcept voor tennisverenigingen en vond dat in Engeland: Tenniskids!

 

Tenniskids bij TV Bokt

Al vele jaren heeft TPV Bokt dit succesvolle lesprogramma voor de allerkleinsten. Met Tenniskids biedt Bokt jeugdspelertjes (vanaf 5 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereiden onze trainers jonge kinderen voor op het echte tennis: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood via Oranje naar Groen!

We hebben ook plaats voor de allerkleinsten: Blauw. Dit is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Hiervoor moeten kinderen aanmelden voor 20 weken les via “yourtennis.nl” voor het “kennismakingpakket junioren”

En ook aanmelden voor lidmaatschap om toegang te krijgen tot het park. Lidmaatschap is gratis voor alle kinderen die dit jaar nog geen 7 worden. Lessen moeten wel betaald worden maar er zit een korting in van 25%

Dus aanmelden voor lidmaatschap via de site (gratis) en aanmelden voor lessen bij yourtennis.nl

 


 
Fase rood                                                          

In deze eerste fase maken de kinderen kennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijdjes. De baan bestaat uit 1 service- of achtervak met tramrails. Er wordt gespeeld met een shortex bal (stage 3 bal). Hierdoor kunnen de kids de bal eerder over het net slaan en een rally spelen.


 
  
Fase oranje
In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. De wedstrijdjes worden ook steeds langer. Er wordt gespeeld op ¾ van het grote veld met een stage 2 bal. Deze bal is zachter en lichter dan een gewone tennisbal.
 
Fase groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat de hele baan te bestrijken. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld evenals de atletische vaardigheden. Wedstrijden worden wederom langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. Er wordt nu op een heel veld gespeeld met een stage 1 bal. Deze bal is nog iets zachter en lichter dan een gewone tennisbal. Afhankelijk van wanneer een kind met tennis is begonnen en zijn vorderingen, is het toe aan deze laatste fase.


 

Spelenderwijs leren tennissen
Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste baanlengtes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals: stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Spelenderwijs leren ze technisch en tactisch goed tennissen.
De trainers zijn er klaar voor. Zij hebben een speciale Tenniskids cursus gevolgd. TPV Bokt en de trainers beschikken over nieuwe, professionele en inspirerende lesmaterialen.
Tenniskids aan de slag bij Bokt ! Dus Boktkids.

 

Lees de informatiefolder.

 


Meldt uw kind ook aan als lid van TPV Bokt via het inschrijfformulier.
(Ieder kind dat bij ons traint moet lid zijn van de vereniging.)
Heeft u interesse of wilt u meer weten over Tenniskids neem dan contact op met de trainers:
Remco Landsheer 06-419 360 02 of mail naar [email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 248 0882

Tennis en Padel TPV Bokt

Anconalaan 1
5633 BJ Eindhoven

KVK-nummer

40238371